BildegalleriGamle Ålesund
Gamle Ålesund


Gamle Ålesundsbilder ligger vårt hjerte nært. Det er utrolig mange flotte, sjarmerende, overveldende og interessante bilder fra historiske Ålesund. I samarbeid med Aalesunds museum tilbyr vi for salg et utvalg bilder fra "gamle dager".
Vi er alltid på jakt etter nye bilder, så om du har bilder (og rettigheter) av foto fra gamle Ålesund, inntil 1980 ca, så ta gjerne kontakt.

Se bildene her


Tåkebilder
Tåkebilder

En magisk kveld i mai pakket tåka inn Ålesund i en tjukk grøt. Det ga rom for fotografier som vi aldri har sett før. Bildene er nå til salgs som lerret og aluminiumsplater. Finn ditt motiv og bestill på epost.

Her ser du bildene og priser

Sponland Foto
Sponland Foto

Her finner du et utvalg bilder tatt av Marit Brunstad,
fotograf hos Sponland Foto.
Har du spesielle ønsker om motiv, ta kontakt!
Lurer du på mer om Sponland Foto og fotografering, se her.

Se bildene i vårt galleri.
Vi har også samlet noen svarthvitt bilder fra området rundt Vannspringdalen, disse kan du se her

Priseksempler

Terje Bratholm Eidsvik
Terje Bratholm Eidsvik

HER finner du Terje sine bilder

Priser reproduksjon med rammer:
1300 kr
​1700 kr

Terje er født og oppvokst i Ålesund. Familien hans har lange tradisjoner i Ålesund sentrum som drivere av Fladmark parfymeri, som sist lå i Løvenvoldgata 5. Terje har alltid trivdes med å spasere rundt i sentrum og observere byen og miljøet. For sju år siden gikk veien til Oslo og Arkitektur- og Designhøgskolen. Han ble tatt inn på skolen etter en opptaksprøve med Ålesunds sydside som selvvalgt tema. Diplomoppgaven tok for seg Løvenvold-kinos framtid i et sentrum i utvikling. Arkitekturen har han tatt med seg inn i akvarellene sine.  Et gjennomgående tema i bildene er hus , mennesker og livet som foregår i byens kronglete gater. Nå er han ansatt i Ålesund kommune avdeling for plan og bygning, og tegner byen på en helt annen måte. 

I tillegg til bildene du finner her,  maler Terje på bestilling.

NYBS - Frode Nybø
NYBS - Frode Nybø

HER finner du NYBS sine bilder

Kunstneren er født og oppvokst i Ålesund, og kjærligheten til bymotivene har slik sitt naturlige opphav. Maleriene er ofte fargerike og en optimistisk undertone er alltid tilstede uansett motiv. I tillegg til jugendstil, fiskeskøyter, natur og brostein i motivene skaper nybs også eventyrlige dyremotiver full av barnslighet og sorgfrihet   Maleriene har funnet veien til flere land, blant annet Nederland, USA, Frankrike. I tillegg til flere utstillinger i Norge har han også arbeidet med illustrasjoner til barnebøker.

PRISER
Originaler - 4500 kr
​Reproduksjoner - 1700 kr

Elisabeth Ranes Grøndahl
Elisabeth Ranes Grøndahl

HER finner du Elisabeth sine bilder.

En dag i mørkeste januar kom det en fargeglad collage i innboksen vår,vårstemningen struttet ut av outlooken, og vi var klare for å springe ut på brosteinen i sandaler og sommerkjole. Dette må vi ta tak i tenkte vi, flere må få glede seg over disse fine bildene. En telefon ble tatt, og vips.. en utstilling var på gang. Elisabeth har et herlig blikk for detaljer,og fargene er rett og slett til å bli glad av. Vi funderte frem og tilbake på hvordan vi skulle presentere bilda, og landet på plakater, bilder, fotoblokker og bilder trykt på treplater.Og vi elsker dem! Elisabeth har laget til hele utstillingen, og pyntet med gjenstander fra bildene.

Fotoblokk 10x10 cm- 3 stk - 379 kr
Fotoblokk 20x20 cm - 299 kr
Plakat 50x70 cm - 399 kr
Plakat med ramme 50x70 cm - 799 kr
Bilde med ramme 20x20 cm - 349 kr
Bilde på fjøl  20x20 cm - 499 kr
​Bilde på fjøl 40x40 cm - 799 kr

Arnfinn Tønnesen
Arnfinn Tønnesen

www.atfoto.no

Arnfinn fikk sitt første fotoapparat som tolvåring og har siden vært en ivrig amatørfotograf. Når han ikke er på arbeid som barneskolelærer, bruker han veldig mye tid på sin store lidenskap: landskapsfotografering. Bildene hans har blitt publisert i en håndfull bøker, blitt presentert i en rekke separatutstillinger, og vært på trykk i bl.a. Daily Mail og National Geographic. I årene som kommer ønsker han å satse nettsalg, ulike utendørs fotooppdrag og de fleste typer utsmykkingsoppdrag for næringslivet.

https://www.facebook.com/ArnfinnTonnesenPhotography?fref=ts

John Colbensen
John Colbensen

www.johncolbensen.com


John ble født i Ålesund og bor nå i Skodje kommune. Han har drevet med foto i mer eller mindre i 26 år og jobber som selvstendig fotograf med hovedvekt på eiendomsfotografering for diverse meglere i Ålesund og omegn. Men jobber også innen reklame og bryllupsfotografering.
Naturfotografering er nok det som er hans hovedinteresse, og da helst landskap og makrofoto. John driver også med såkalt kreativt foto. Dette innebærer en del arbeid i Photoshop, der han setter sammen flere bilder for å skape litt mer annerledes motiv.
John driver med konkurransefotografering, både nasjonalt og internasjonalt. Han har gjort det ganske bra de 2 årene han har holdt med dette. I tillegg har han utviklet 12 ulike typer av fotokurs, fotoworkshops og redigeringskurs som han holder, hovedsakelig i Skodje, men også ellers i landet.
Bildene til John har vært på trykk i flere bøker og magasiner, deriblant National Geographic.

https://www.facebook.com/pages/John-Colbensen-Scapes/216407149514?fref=ts

Kristoffer Nærø Ytterland
Kristoffer Nærø Ytterland

http://www.meirenntusenord.com/


Kristoffer Nærø Ytterland er landskapsfotograf og busett i Herøy. Dei aller fleste av motiva til Ytterland er frå Sunnmøre, og dermed er det mykje vær, hav og fjell i bileta. Kjenneteikn på bileta hans er god komposisjon, symmetri og sterke klare fargar. Fotografi er Ytterland sin lidenskap, og han finn stor glede i å befinne seg i naturen med kamera, anten det er på fjellet, i fjøra eller til sjøs. Han har etter kvart fått ein imponerande portfolio med stor variasjon i motiva, slik at dei fleste vil finne noko dei likar på sida hans.

Ytterland driv firmaet www.meirenntusenord.com og bileta hans har vorte godt motteke sidan han starta opp i 2014. Han har teke mange oppdrag for næringslivet. Han sel bilete til privatpersonar, som vil ha dei i stort format i stua eller på hytta men også til bedrifter som gir dei vekk i gåve eller dekorerer eigne kontor. Han sel også bilete til båtar, rederi og liknande. Ytterland ser helst at bileta skal vere eksklusive og sel ikkje for mange kopiar av kvart motiv. Kik gjerne innom sida hans for å sjå om du finn noko du likar og ikkje nøl med å ta kontakt. Ytterland tek også bilete på bestilling.
Fylg gjerne Kristoffer Nærø Ytterland på facebook:

https://m.facebook.com/Meirenntusenordcom

Steffen Voldsund
Steffen Voldsund

http://voldsundfoto.no/

Steffen Voldsund er en ivrig freelance fotograf , som jakter på de rette øyeblikkene ute ved kysten.Med tilhold ute i havgapet, har han et ldorado og forholde seg til. Hans favorittområde er Runde, hvor han aldri går tom for motiv.Lyset og havet er hva Steffen jakter mest, og mange av bildene bærer preg av dette. Enten det er solnedganger, fargerike landskap eller det nydelige nordlyset.

Foto har vært med hele livet, fra mørkerommet til bestefaren, og frem til den digitale dagen i dag. Ved årsskiftet 2012/2013 bestemte han seg for å investere i profesjonelt utstyr, og ta steget videre. Så langt har han bygget opp et stort  arkiv med bilder, og jakter hver dag på nye.

Fremover vil horisonten utvides til indre strøk, hvor Lodalen og området der, vil bli mye fotografert.Han har levert en rekke bilder til ulike bedrifter i Herøy, og ønsker å bygge videre på gode relasjoner.

Steffen har også erfaring med bolig og interiør fotografering, med mange boliger fotografert for Notar.

Følg gjerne med på

https://www.facebook.com/VoldsundFoto?fref=ts


Peder Otto Dybvik
Peder Otto Dybvik

https://www.facebook.com/podybvik?fref=ts

Nettside kommer

Peder Otto arbeider til daglig som reklamefotograf i Ålesund med industri og næringsliv i Møre og Romsdal som arbeidsfelt.
Ifølge Peder Otto er det en fantastisk jobb som har livnært han i over 30 år.
Han har illustrert en rekke bøker - både billedverk og kunstbøker - og har hatt utsmykningsoppgaver for flere bedrifter,  hoteller, banker, offshoreskip og i offentlige instutisjoner samt private hjem.
Peder Otto tar selvfølgelig mye bilder av den mektige naturen vi er så heldig å bo midt oppi,
men han synst at detaljer ofte kan være like spennede.
Peder Otto er hele tiden på jakt etter sitt beste bilde......

https://www.facebook.com/fotodybvik/?fref=ts